Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Instruire în comun româno-poloneză

Vineri, 07/02/2020
locotenent Corina Ciobanu

Pe parcursul acestei săptămâni, camarazii din Detaşamentul de Apărare Antiaeriană „Liliecii Negri" s-au antrenat alături de militarii polonezi în poligonul Wierzbiny. Aceştia au avut oportunitatea de a cunoaşte modul de operare al tehnici din dotarea naţiunii gazdă, de a coopera pe linie de instrucţie și de a face schimb de cunoştinţe de specialitate. Rezultatele acestor instruiri comune se vor concretiza în îndeplinirea misiunilor şi în realizarea interoperabilităţii în cadrul exerciţiilor multinaţionale.

***

Începând cu luna octombrie a anului trecut, militarii români participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenţei înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianţei NATO, alături de partenerii americani, britanici şi croaţi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varşovia din 2016.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea