Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Forţele Terestre Române răspândesc magia sărbătorilor de Crăciun

Miercuri, 21/12/2016
Locotenent Alexandru Helerea

Militarii forţelor terestre au încercat de-a lungul anului să fie prezenţi în vieţile semenilor aflaţi la nevoie. Acum, în prag de sărbători, îndemnaţi mai mult ca niciodată de spiritul Crăciunului, aceştia au reuşit să aducă fericire în sufletele celor greu încercaţi.

De peste 18 ani, în prag de An Nou, vizităm copiii Casei de tip familial "Sfânta Elena" din Corabia. Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, am încercat să le transmitem spiritul Crăciunului şi să le aducem un zâmbet pe chipul lor frumos, dăruindu-le cadouri oferite, din suflet, de personalul Statului Major al Forţelor Terestre şi de enoriaşii Bisericii ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”. Am bucurat inimile acestor copii, care au nevoie de multă afecţiune şi dragoste,şi drept mulţumire, ne-au prezentat un frumos program artistic de colinde şi poezii.

* * *

Militarii din Brigada 1 Mecanizată „Argedava” şi din Batalionul 113 Artilerie „Bărăganul” au iniţiat o activitate caritabilă prin care au dăruit copiilor din Centrul de Plasament Ialomiţa, haine, jucării, dulciuri şi fructe cumpărate din bonurile valorice, obţinute de către militarii care au participat la campania de donare de sânge.

* * *

În Timişoara, militari din compunerea Muzicii Militare a Brigăzii 18 Infanterie “Banat” au oferit tot ce este necesar pentru masa de Crăciun unei familii căreia bunul Dumnezeu i-a dăruit numai puţin de doisprezece copii din comuna Moşniţa-Nouă din judeţul Timiş. Moş Crăciun al Muzicii Militare a reușit să creeze un moment de emoţie şi bucurie în rândul celor mici.

* * *

Militarii Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” din Iaşi au încercat printr-un mic gest să aducă bucurie în sufletele vârstnicilor din Centrul de asistenţă medico-socială Bivolari.

* * *

În glas de colinde, cu emoţii în suflet şi în voci, cu zâmbete şi chipuri vesele , elevii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, i-au vizitat pe vârstnicii Centrului de plasament din Teiuş. Primirea călduroasa către maica Elisabeta, i-a făcut pe tinerii în uniformă să se simtă ca în casa bunicilor. Bătrânii, încercaţi de vremuri au uitat de singurătate şi s-au bucurat de prezenţa şi atmosfera de sărbătoare adusă de elevi.

***

Militarii Brigăzii 8 LAROM  „Alexandru Ioan Cuza” din Garnizoana Focşani, au oferit cadouri, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Iarnă, copiilor din Centrul Rezidenţial Copii cu Dizabilităţi Focşani, precum şi membrilor a două familii din comuna Cârligele, la ai căror copii Moş Crăciun ajunge mai rar.Gestul s-a datorat sensibilităţii personalului Brigăzii 8 LAROM şi dorinţa de a fi mereu aproape de semeni noştri greu încercaţi.

***

Cu prilejul sfintelor sărbători de iarnă, militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” au venit în sprijinul semenilor, donând produse alimentare unui număr de 6 familii din loc. Coteşti, Focşani, Vintileasca, Câmpeneanca şi Bordeasca .Campania derulată de militarii brigăzii, are ca punct comun omenia şi dragostea faţă de oamenii de lângă noi care se confruntă cu dificultăţi în asigurarea traiului de zi cu zi.

***

În Braşov, Moş Crăciun, împreună cu militarii Batalionului 228 Apărare Antiaeriană "Piatra Craiului" au presărat zâmbete pe chipurile copiilor de la Şcoala Primară "Mina 1 Mai". Ca în fiecare an, elevii şcolii i-au întâmpinat pe militari cu multă căldură şi admiraţie. În semn de mulţumire pentru cadourile primite elevii le-au oferit un program de cântece şi colinde. Militarii Batalionului 228 s-au bucurat că au putut fi alături de copii si le-au urat sănătate, împliniri iar spiritul sărbătorilor de iarnă sa le inunde casele şi sufletele de fericire!

***

La nivelul Garnizoanei Galaţi, militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei " au iniţiat o activitate caritabilă la Centrul social comunitar pentru familii cu copii aflate în dificultate Șendreni, din județul Galați, campanie care  a încercat să aducă un zâmbet în sufletele celor care chiar  au nevoie de acest lucru.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea