Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Exerciţiul multinaţional SCUTUL DE FOC-16

Miercuri, 28/09/2016
Plutonier major Adrian Olteanu

29 septembrie – SCUTUL DE FOC-16 continuă în România

A doua etapă a exerciţiului “Scutul de Foc 2016” se desfăşoară în perioada 26-30 septembrie la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă ''Smârdan'', la care participă militari din Regimentul 52 Artilerie Mixtă şi artilerişti din Armata Naţională a Republicii Moldova.
În cadrul activităţilor din poligon, artileriştii din cele două armate, s-au antrenat în comun, au realizat interoperabilitatea capacităţii de acţiune întrunită, şi au executat trageri de luptă cu piesele de artilerie.

22 septembrie - Ziua Distinşilor Vizitatori

În data de 22 septembrie a.c., a avut loc Ziua Distinşilor Vizitatori în cadrul exerciţiului “SCUTUL DE FOC-16, ce se desfăşoară în Baza de instruire militară a Armatei Naţionale Bulboaca, din Republica Moldova şi la care participă militari din Republica Moldova, România şi Statele Unite ale Americii.
La eveniment au participat, ministrul Apărării Naţionale a Republicii Moldova, Anatol Şalaru, şeful interimar al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, membrii ai corpului diplomatic acreditaţi în Republica Moldova şi reprezentanţi ai armatelor participante la exerciţiu, din partea Statului Major al Forţelor Terestre, a fost prezent colonelul Ene Vasile.

16 septembrie – Start SCUTUL DE FOC-16

În perioada 19-30 septembrie 2016, 30 de militari din Forţele Terestre Române aparţinând Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell”, participă, împreună cu militari din Republica Moldova şi din Statele Unite ale Americii, la exerciţiul SCUTUL DE FOC 2016.
Exerciţiul se desfăşoară în două etape: prima etapă se desfăşoară la Baza Militară de Instrucţie a Armatei Naţionale a Republicii Moldova de la Bolboca, iar cea de-a doua, la Centrul secundar de Instruire Smârdan, din România.
Militarii se vor antrena în comun, în vederea realizării interoperabilităţii şi capacităţii de acţiune întrunită a subunităţilor de artilerie terestră, folosind tehnici, tactici şi proceduri standard NATO, specifice armei.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea