Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Echipa Brigăzii 2 Vânători de Munte, locul I la Roza cercetaşilor în Divizia 2 Infanterie

Luni, 07/10/2019
maior Silviu Bădiliţă

Săptămâna trecută s-a desfăşurat, în garnizoana Buzău, ediţia de vară a competiţiei militar-aplicative „Roza cercetaşilor”, etapa pe Divizia 2 Infanterie „Getica”. Aproximativ 120 de militari, constituiţi în nouă loturi din marile unităţi şi unităţi ale Diviziei 2 Infanterie „Getica”, au participat la o nouă ediţie a concursului dedicat militarilor din structurile de cercetare.

Concurenţii au avut de înfruntat, pe parcursul deja bine cunoscutelor probe de patrulă şi ştafetă, un teren mediu spre greu frământat şi o capricioasă.

Competiţia, reprezentativă pentru structurile cu specific de cercetare din armată, valorifică şi dezvoltă spiritul de echipă, camaraderia şi deprinderile specifice de militar ale participanţilor, oferind constant, pe lângă activităţile de instruire ale fiecărei structuri, prilejul evaluării și autoevaluării nivelului de pregătire al militarilor şi echipelor din unităţile şi marile unităţi ale diviziei.

După o săptămână de foc, dar şi de apă, atât la propriu, cât şi la figurat, militarii loturilor participante au primit rezultatele efortului lor, în cadrul ceremoniei de premiere şi de închidere a acestei ediţii a competiţiei.

Premierea s-a desfăşurat în prezenţa locţiitorului comandantului Diviziei 2 Infanterie, generalul de brigadă Claudiu-Mihail Sava, cel care a înmânat premiile şi diplomele câștigătorilor. Clasamentul general se prezintă astfel: locul I a fost ocupat de lotul Brigăzii 2 Vânători de Munte, locul II, de cel al Brigăzii 282 Blindate, iar pe locul III, lotul Regimentului 528 ISR.

Au mai fost acordate diplome de excelenţă pentru participare constantă (căpitanului Bogdan Odobescu de la Batalionul 202 Apărare CBRN şi Intervenţie la Dezastre), pentru fair-play (locotenentului Ionuţ Banu de la Batalionul 49 Apărare CBRN), pentru cel mai bun timp la ștafetă (maistrului militar Liviu-Marius Cioc de la Regimentul 53 Apărare Antiaeriană şi sergentului Dragoș Andrei de la Brigada 2 Vânători de Munte), pentru cel mai bun punctaj la aruncarea grenadelor (sergentului Cătălin Iordăcheanu de la Regimentul 53 Apărare Antiaeriană şi caporalului Octavian-Marius Tudor de la Batalionul 49 Apărare CBRN), precum şi pentru cel mai bun punctaj la tragerea cu armamentul de infanterie (sergentului Alin Petric de la Brigada 2 Vânători de Munte), precum şi diplome de participare.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea