Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Echipa Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, în competiţia internaţională „Edelweiss Raid 2019”

Miercuri, 27/02/2019

          Militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” reprezintă echipa României la ediția a XIX-a a competiţiei internaţionale „Edelweiss Raid 2019”, din Austria.

          Întrecerea aplicativ-militară se desfăşoară în localitatea Tyrol, în perioada 27 - 28 februarie a.c., şi are o ediţie la un interval de doi ani.

          Anul acesta, la start au fost 23 de echipe participante din 12 ţări Austria Bulgaria, Franţa, Germania, Italia, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Slovenia, Spania, SUA, România participând cu un lot sportiv alcătuit din 8 militari.

          Echipele din cadrul competiţiei parcurg pe parcursul celor două zile un traseu de 40 de km, cu o diferenţă de nivel de aproximativ 4000 m.

          În prima zi, militarii vor fi testaţi la 6 probe (salvare din avalanşă, salvare din abrupt, coborâre în rapel, coborâre în echipă, transport material cu targă universală și organizare și instalare bivuac) şi, în a doua zi, la 7 probe (tragere cu armamentul din dotare, planificare itinerar de deplasare, orientare în teren muntos, aruncarea grenadelor de mână, acordare de prim ajutor și transport rănit, identificare obiective în teren, probă de deplasare contratimp).

          Militarii parcurg traseul de 40 km cu echipamentul complet pentru ducerea acţiunilor militare, pe timp de iarnă, respectiv o raniţă de aproximativ 15 kg şi armamentul individual.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea