Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Compania KAF GDA Rotaţia IV – ˝Şoimii Carpaţilor˝

Joi, 19/06/2014
Locotenent Iulian Dămăcuş

Începând cu 30 mai a.c., compania KAF GDA rotaţia IV, din cadrul Batalionului 812 Infanterie ”Bistriţa”, a fost dislocată în teatrul de operaţii Afganistan, având misiunea de apărare apropiată a Bazei Aeriene Kandahar.

Detaşamentul românesc, s-a integrat cu succes în ceea la rigorile zonei de operaţii, dând dovadă de tărie de caracter şi devotament, în îndeplinirea cu succes a operaţiilor în sprijinul păcii, sub comanda NATO şi în cooperare cu forţe aparţinând ISAF şi ANFS.

Realizarea apărării terestre şi securizarea zborurilor, sunt principalele sarcini încredinţate militarilor români. Prin patrule zilnice şi sute de kilometri parcurşi printr-o vastă reţea de drumuri de pământ, fiecare pluton, îşi are propria contribuţie, responsabilităţi pe care militarii ardelenii le îndeplinesc cu profesionalismul dovedit în precedentele dislocări.

În spatele succesului misiunilor, au stat şi stau întodeauna oamenii. Un nucleu coagulat în timp şi călit de multiplele încercări, pe care le-au depăşit împreună, o adevărată familie...

Galerie foto