Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Cercetaşii clujeni, instrucţie la Stâna de Vale

Joi, 06/02/2020
sublocotenent Andreea Onița

Militarii Regimentului 317 ISR „Vlădeasa” au participat, în perioada 20 - 31 ianuarie, la tabăra militară de instrucţie de iarnă, organizată la Stâna de Vale. Aproximativ 60 de cercetaşi s-au antrenat în vederea dezvoltării deprinderilor practice necesare traiului în condiţii de izolare, pe timpul desfăşurării acţiunilor ISR, pe timp de iarnă, în teren muntos acoperit.

Cercetaşii clujeni s-au antrenat în vederea executării deplasării pe schiuri pe distanţe cuprinse între 10 - 30 de kilometri. Militarii şi-au dezvoltat deprinderile necesare pentru improvizarea de adăposturi, procurarea hranei pe timp de iarnă şi acţiuni de acordare a primului ajutor. De asemenea, au acţionat individual sau în cadrul grupei de cercetare pentru procurarea de date şi informaţii pe timpul ducerii luptei de apărare, în condiţii de efort prelungit, ziua şi noaptea.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea