Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Black Sea Rotational Force în garnizoana Miercurea Ciuc

Vineri, 01/11/2013
Locotenent-colonel Laurențiu Andriesei

Luni 28 octombrie 2013, în garnizoana Miercurea Ciuc a debutat Exerciţiul multinaţional „Black Sea Rotational Force 2014.1 (BSRF-14.1.)”.

Militari ai Batalionului 24 Vânători de Munte “General Gheorghe Avramescu”, din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu” şi un detaşament de militari din Corpul de Infanterie Marină (MARFOREUR) al Statelor Unite ale Americii, s-au instruit în perioada 28 octombrie - 01 noiembrie 2013, desfăşurând activităţi de pregătire în comun, în poligonul şi terenurile de instrucţie din garnizoana Miercurea Ciuc.

Acţiunea comună a militarilor români şi americani, reprezintă o nouă etapă de instruire planificată în cadrul exerciţiului desfăşurat în România.

Începerea activităţilor de pregătire din garnizoana Miercurea Ciuc, a fost marcată printr-o festivitate militară, urmând apoi o prezentare a tehnicii şi armamentului din dotare, parcurgerea Pistei cu obstacole, prezentarea poligonului cercetării si exerciţii de alpinism specifice vânătorilor de munte, care au presupus pregătirea si echiparea pentru escaladă, escaladarea stâncii de exerciţiu şi coborârea în rapel sau traversarea peste un obstacol folosind funicularul.

Exerciţiul BSRF 2014.1 a continuat în poligonul Jigodin din garnizoana Miercurea Ciuc, unde s-au executat trageri cu armamentul de infanterie şi cel de pe maşinile de luptă, atât în cadrul grupelor mixte cât şi individual. Un obiectiv al exerciţiului de tragere, a fost cunoaşterea de ambele părţi a caracteristicilor tehnico-tactice ale armamentului de luptă, militarii români şi americani executând foc asupra ţintelor dispuse în poligon cu armamentul partenerilor.

Astăzi, 1 noiembrie, etapa BSRF 14.1 desfășurată în facilitățile de instruire ale Brigăzii 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu” s-a încheiat cu o ceremonie militară.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea