Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Activitatea Forţelor Terestre Române în anul 2015

Marţi, 16/02/2016

Autoevaluarea activităţii Forţelor Terestre Române în anul 2015 a avut loc marţi, 16 februarie, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mihnea Motoc, a consilierului de stat din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Sebastian Huluban, a şefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, şi a altor personalităţi militare şi civile.
Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul maior Dumitru Scarlat, a prezentat modul de îndeplinire a obiectivelor categoriei de forţe în anul precedent, precum şi priorităţile pentru anul 2016.
Generalul maior Dumitru Scarlat s-a referit, în principal, la participarea a celor peste 1.000 de militari la misiuni în afara teritoriului statului român, la cele aproximativ 70 de exerciţii majore naţionale, multinaţionale şi la misiunile de intervenţie în sprijinul populaţiei.
De asemenea, şeful S.M.F.T. a precizat că un alt obiectiv important al anului 2015 a fost creşterea gradului de operativitate al principalelor categorii de tehnică militară (tancuri, transportoare amfibii blindate, maşini de luptă ale infanteriei) prin executarea de reparaţii în companii din industria naţională de apărare.
Ministrul Mihnea Motoc a apreciat activitatea militarilor din forţele terestre, în mod aparte participarea acestora la misiuni în teatrele de operaţii şi a remarcat contribuţia importantă a Statului Major al Forţelor Terestre în procesul de operaţionalizare a celor două structuri NATO de comandă-control de pe teritoriul României.
"În contextul procesului de reconfigurare a posturii militar-strategice de descurajare şi apărare a Alianţei, avem nevoie de capabilităţi militare credibile, cu o înzestrare adecvată şi militari bine pregătiţi. Un rol important în acest proces îl are finanţarea, iar alocarea bugetară din acest an este un prim pas în atingerea nivelului propus de 2 % din PIB în anul 2017”, a mai adăugat ministrul apărării naţionale.
Mihnea Motoc a prezentat militarilor din forţele terestre priorităţile strategice ale M.Ap.N. (alinierea structurii şi a managementului resurselor Armatei la cele mai bune practici ale NATO, consolidarea prezenţei NATO în România, achiziţionarea/revitalizarea echipamentelor militare şi creşterea calităţii vieţii personalului).

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea