Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

25 octombrie - Ziua Armatei României

Vineri, 25/10/2013
Căpitan Daniel Nistor

Cu aceasta ocazie au fost organizate ceremonii militare şi activităţi comemorative în toate garnizoanele din ţară, precum şi în teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români.

În perioada 1-25 octombrie, în unităţile militare din Forţele Terestre, precum şi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Balcani, au fost organizate o serie de activităţi culturale şi concursuri aplicativ-militare.

Joi, 24 octombrie, studenţii anului I, ai Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", precum şi elevii anului I, ai Şcolii militare de maiştrii militari şi subofiţeri "Basarab I" au făcut legământ cu ţara, în cadrul Ceremoniei depunerii jurământului militar. Tot, joi, 24 octombrie, în Piaţa Victoriei din Timişoara, Drapelului de Luptă al Batalionului 32 Infanterie "Mircea" a fost decorat cu Ordinul naţional Virtutea Militară în grad de Mare Ofiţer cu însemn de război şi, în cetatea Aradului, Drapelului de Luptă al Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu" cu Ordinul naţional "Virtutea Militară în grad de cavaler cu Însemn de pace".

Vineri, 25 octombrie, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Mircea Savu, a participat alături de ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, la ceremoniile militare şi religioase desfăşurate la Ansamblul Monumental de la Carei şi la Monumentul Ostaşului Român din Satu Mare.

Locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ion Ungureanu, a participat alături de şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, la ceremoniile militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori care s-au desfăşurat la Monumentul Eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României (Parcul Tineretului), Mormântul Ostaşului Necunoscut (Parcul Carol) şi la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Naţională de Apărare "Carol I").

Ziua Armatei României - o zi de aducere aminte a faptelor de arme ale înaintaşilor noştri, de a aduce un pios omagiu jerftei şi sacrificiului eroilor noştri şi de a transmite un călduros "La Mulţi Ani!", camarazilor noştri.

Galerie foto