Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre Basarab I

Miercuri, 31/07/2013
Plutonier-adjutant Cristian Surugiu

Astăzi, 31 iulie, în Piața Vasile Milea din Pitești, s-a desfăşurat festivitatea de acordare a primului grad de maistru militar și subofițer și numirea în funcții a absolvenților ai Școlii Militare de Maiștri și Subofițeri a Forțelor Terestre "Basarab I" din promoția 2013 “Aurel Vlaicu 100”.

Alături de cei 341 de absolvenți, au fost prezenți la festivitate ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, locţiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Ion Ungureanu, reprezentanți ai autorităților publice locale și, mai ales, familiile și prietenii absolvenţilor.

Performanţa celor mai buni absolvenţi, maistru militar clasa a V-a Alexandru Gabriel Ilie şi sergent Gabriela Andreea Pătra, a fost recompensată cu premii şi diplome. Locţiitorul şefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Ion Ungureanu, a înmânat celor doi şefi de promoţie Emblema de Merit "Ştiinţă Militară" clasa a III-a.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa a subliniat calitatea şi performanţa sistemului de învăţământ militar, apreciind că rezultatele deosebite se datorează "în primul rând rigorii și responsabilității cu care este organizat sistemul de învățământ militar și modului în care se face selecția candidaților".

"Vă așteaptă o carieră frumoasă, vă urez succes în activitatea viitoare, pe noile funcții, în unitățile în care ați fost repartizați, și să vă pregătiți în continuare..." a fost mesajul de încheiere adresat absolvenţilor de ministrul apărării naţionale.

Sergent Gabriela Andreea Pătra, adresându-se audienţei a mulţumit, în numele întregii promoţii, " ...că sunteţi prezenţi aici pentru a ne susţine şi a vă bucura de reuşita noastră, a celor care astăzi marcăm finalul unei etape în pregătirea profesională. Începem cu optimism o nouă etapă a carierei militare animaţi de motto-ul care ne-a călăuzit pe durata studiilor militare "Biruinţa este a celor stăruitori!"

*****

Misiunea Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” constă în formarea iniţială, pregătirea continuă şi perfecţionarea pregătirii profesionale a maiştrilor militari, subofiţerilor, soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, care să asigure îndeplinirea atribuţiilor specifice potrivit funcţiilor pentru care s-au pregătit şi certificarea instituţionalizată a cunoştinţelor şi competenţelor dobândite.

În ultimi 17 ani de existenţă, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” a format peste 12.000 de maiştri militari şi subofiţeri şi a perfecţionat pregătirea altor 3.000.

Galerie foto

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea