Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Repatriere din Afganistan

Ministerul Apărării Naţionale
Statul Major al Forţelor Terestre
Biroul Informare şi Relaţii Publice
Telefon/Fax: (021) 313.72.46
E-mail: relatii.publice [at] forter.ro
Titlul comunicatului: 
Repatriere din Afganistan
Nr.: 
2
Data comunicatului: 
08/02/2017
Comunicatul: 

Ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, care nu au permis efectuarea zborului în intervalul de timp programat iniţial, ceremonia prezentată mai jos, se amână pentru o dată ce va fi comunicată în timp util.

***

Joi, 9 februarie a.c., începând cu ora 13.30, la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu”, se va desfăşura ceremonia de repatriere din teatrul de operaţii Afganistan, a Detaşamentului International Military Police (IMP) şi a Detaşamentului Army Institutional Advisory Team (AIAT), care au participat la misiunea „Resolute Support”.
Militarii Detaşamentului AIAT au consiliat comandanţii şi personalul principalelor instituţii de învăţământ militar şi a centrelor de instruire ale armatei afgane, iar cei din Detaşamentul IMP au asigurat menţinerea unui climat de ordine şi securitate în baza militară din Bagram.
Detaşamentul IMP, rotaţia a IV-a, este primul detaşament românesc dislocat într-un teatru de operaţii comandat de o femeie, locotenent Mirela Ivaşcu.
Jurnaliştii interesaţi să participe la această activitate sunt aşteptaţi joi, 9 februarie a.c., începând cu ora 13.00, la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu” din Şoseaua Antiaeriană nr. 4-6. Persoană de contact: locotenent Răzvan Matran, telefon 0732.455.120