Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

Cupa Fortelor Terestre la Tir

Ministerul Apărării Naţionale
Statul Major al Forţelor Terestre
Biroul Informare şi Relaţii Publice
Telefon/Fax: (021) 313.72.46
E-mail: relatii.publice [at] forter.ro
Titlul comunicatului: 
Cupa Fortelor Terestre la Tir
Nr.: 
6
Data comunicatului: 
16/04/2019
Comunicatul: 

       La Bucureşti, în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre din acest an este planificată organizarea de către militarii Statului Major al Forţelor Terestre a tradiţionalei „Cupe a Forţelor Terestre la Tir” (tragere cu pistol cal.9 mm).

       Evenimentul va avea loc în data de 18 aprilie, începând cu ora 09.30, în poligonul Domneşti, cu sprijinul militarilor din Batalionul 265 Poliţie Militară şi Batalionul 500 Sprijin.

       De asemenea, la ediţia din acest an a întrecerii amicale de tir vor participa reprezentanţi ai Secţiei de Tir a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti care vor efectua trageri demonstrative de tir sportiv cu arme cu aer comprimat.

      Jurnaliştii care vor să participe la „competiţie” sunt rugaţi să transmită pe adresa de email relatii.publice@forter.ro, până la data de 17 aprilie, ora 18.00, datele de identificare (nume, prenume, entitatea media, seria şi nr. cărţii de identitate şi nr. de telefon) şi să menţioneze dacă au nevoie de transport în zona derulării manifestării aplicativ-militare.

      Deplasarea cu mijlocul de transport asigurat de organizatori se va face de la sediul Statului Major al Forţelor Terestre (Drumul Taberei nr.7H, sector 6, Bucureşti, https://www.forter.ro/locationmap), în data de 18 aprilie, începând cu ora 08.30.

      Pentru jurnaliştii care se vor deplasa cu propriile mijloace de transport menţionăm că facilitatea de instrucţie de la Domneşti (situată în Bucureşti, Şoseaua de Centură nr. 5-7) are zonă destinată parcării autovehiculelor civile.

                                                                                                                                               ***

       Celebrarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, din 23 aprilie a fiecărui an, coincide cu sărbătoarea celei mai mari categorii de forţe din Armata României, Forţele Terestre Române.

       De altfel, pentru militarii din această structură, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă este recunoscut ca patron spiritual şi ocrotitor religios.

        Originile legării acestui simbol creştin de oştire ajung, în istorie, pe vremea lui Ştefan cel Mare, voievodul Moldovei, drapelele de luptă ale acestuia fiind inscripţionate cu icoana Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

        La sărbătoarea Forţelor Terestre Române, unităţile din compunere vor efectua activităţi aniversative cum ar fi adunări festive, sesiuni de comunicări ştiinţifice, concursuri aplicativ-militare, întâlniri ale militarilor cu reprezentanţii comunităţilor locale, exerciţii demonstrative, expoziţii de tehnică militară, zile ale porţilor deschise şi alte tipuri de evenimente.

       Biroul informare şi relaţii publice al Statului Major al Forţelor Terestre

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea