Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

" Cadet pentru o zi"

Ministerul Apărării Naţionale
Statul Major al Forţelor Terestre
Biroul Informare şi Relaţii Publice
Telefon/Fax: (021) 313.72.46
E-mail: relatii.publice [at] forter.ro
Titlul comunicatului: 
" Cadet pentru o zi"
Nr.: 
30
Data comunicatului: 
13/10/2017
Comunicatul: 

În perioadele 12-14 şi 27-28 octombrie a.c., colegiile naţionale militare din subordinea Statului Major al Forţelor Terestre participă la programul „Cadet pentru o zi”, activitate organizată de Ministerul Apărării Naţionale, în contextul sărbătoririi, la 25 Octombrie, a Zilei Armatei României.

„Cadet pentru o zi” se desfăşoară în Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc şi îşi propune să realizeze schimburi de experienţă între instituţii militare şi civile de învăţământ, contribuind la extinderea celor mai bune modele şi practici didactice, la valorificarea valenţelor formativ-educative ale interacţiunii elevilor din diferite instituţii de învăţământ, în sprijinul conturării opţiunilor profesionale ale acestora.
În cadrul acestui eveniment, elevii selecţionaţi pe bază de voluntariat din instituţii civile de învăţământ sunt invitaţii elevilor militari pentru a se familiariza cu activităţile desfăşurate într-o instituţie militară de învăţământ.
Programul va fi comun, ore la clasă, activităţi extracurriculare, şi activităţile din programul orar al colegiului.
Proiectul se desfăşoară, astfel:
- La Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în perioada 12-14 octombrie a.c., vor participa 20 de elevi împreună cu profesori de la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Alba Iulia.
- La Colegiul Naţional Militar ,,Dimitrie Cantemir” din Breaza, pe 12 şi 13 octombrie a.c., vor participa 25 de elevi din clasele a VII-a, însoţiţi de trei profesori de la Şcoala Gimnazială ,,Matei Basarab” din Târgovişte.
- La Colegiul Naţional Militar ,,Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc , în zilele de 19 şi 20 octombrie a.c.,vor participa 10 elevi din clasele a VII-a, împreună cu un profesor de la Şcoala Gimnazială ,,Bogdan Vodă”, din Câmpulung Moldovenesc, şi a 10 elevi din clasele a VII-a, însoţiţi de un profesor de la Şcoala Gimnazială nr. 3, din Suceava.
În funcţie de necesităţile de promovare a profesiei militare identificate de structurile specializate ale M.Ap.N., evenimentul special ,,Cadet pentru o zi”.

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea