Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

ACTUAL

01/04/2020

Sublocotenentul Ioana-Codruţa Băia este comandant pluton în Batalionul 21 de Protecţia Forţei „Black Vipers”, structură dislocată în această perioadă în Afganistan.

Ofiţerul coordonează toate activităţile necesare securizării Bazei Aeriene Kandahar, cu scopul de a interzice accesul neautorizat a tuturor persoanelor şi autovehiculelor.

31/03/2020

În intervalul 30 martie ora 16.00 - 31 martie ora 16.00, un număr de 1549 militari și 517 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 324 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Albiţa (Vaslui), Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Bechet (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Borş şi Oradea (Bihor), Halmeu şi Petea (Satu Mare), patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine public

31/03/2020

Şapte dintre militarii români aflaţi în misiune în Baza Militară NATO din Polonia se antrenează în vederea susţinerii evaluării la cursul „Expert Infantry Badge”, organizat de către partenerul american. Acest curs presupune o evaluare teoretică şi practică a cunoştinţelor pe care militarii le-au deprins pe parcursul instrucţiei de specialitate la orientarea în teren, patrulă, cunoaşterea armamentului, acordarea primului ajutor, educaţie fizică militară şi de asemenea parcurgerea unui marş cu tot echipamentul din dotare.

31/03/2020

Implementarea măsurilor de protecţie a populaţiei, specificate în ordonanţele militare 1-4, au continuitate de 24/7, datorită efortului comun al elementelor din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Vă puteţi alătura foarte uşor şi dumneavoastră, societatea civilă, la acest efort de menţinere a stării de sănătate a populaţiei acestei ţări.

Vă rugăm, staţi acasă!

31/03/2020

În contextul efortului naţional de prevenire şi limitare a virusului COVID-19, militarii din Batalionul 72 Geniu „General Constantin Savu” au participat în data de 30 martie la campania de donare de sânge „Salvează o viaţă”.

Acţiunea organizată la nivelul Batalionului 72 Geniu, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila, este coordonată de către compartimentul medical al unităţii.

Militarii Batalionului 72 Geniu vor să dovedească şi de această dată că sunt alături de semeni pe timpul situaţiilor de urgenţă.

30/03/2020

În intervalul 29 martie ora 16.00 - 30 martie ora 16.00, un număr de 872 militari şi 236 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 148 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Albiţa (Vaslui), Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Bechet (Dolj), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1 și 2, Vărşand (Arad), Halmeu şi Petea (Satu Mare), Borş şi Oradea (Bihor), patrulare în comun cu forţele MAI în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport echipamente medical

30/03/2020

De la centru de plasament la o familie, unde au găsit afecţiunea de care are nevoie fiecare copil, fraţii gemeni Codruţ şi Cosmin, astăzi colegii noștri militari, fruntaşii Codruţ Chelariu şi Cosmin Chelariu, se află la prima lor misiune în Baza Aeriană Kandahar, din Afganistan, cu militarii Batalionului 21 de Protecţia Forţei "Viperele Negre".

Ce poate fi mai frumos decât să ai un frate geamăn cu care să îţi petreci toată viaţa împreună, să lupţi pentru un viitor mai bun şi în acelaşi timp să şi reuşeşti acest lucru?

30/03/2020

În intervalul 28 martie ora 16.00 - 29 martie ora 16.00, un număr de 1131 militari şi 360 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 177 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Albiţa (Vaslui), Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Bechet (Dolj), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1 și 2, Vărşand (Arad), Halmeu şi Petea (Satu Mare), Borş şi Oradea (Bihor), patrulare în comun cu forţele MAI în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport echipamente medica

30/03/2020

La solicitarea conducerii Centrului de dializă „Fresenius NephroCare” din Braşov, în data de 27 martie, militarii Batalionului 229 Sprijin Logistic "Cumidava" din Braşov, aparţinând Brigăzii 2 Vânători de munte „Sarmizegetusa”, au montat două corturi militare în curtea centrului de dializă, pentru realizarea triajului epidemiologic de către specialiştii instituţiei. Militarii Armatei României participă, cu forţe şi mijloace, în sprijinul autorităţilor centrale şi locale, la efortul naţional de prevenire şi limitare a răspândirii infecţiei cu virusul COVID - 19.

29/03/2020

Militari aparţinând Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” participă, alături de structurile aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, la acţiuni de prevenire şi limitare a răspândirii virusului Covid-19.

Noi suntem la datorie pentru voi! Voi staţi acasă pentru noi!

Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea