Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

MEDEVAC MLI-84M

  MEDEVAC MLI 84 este o masina blindata destinata transportului ranitilor pe câmpul de lupta si acordarii primului ajutor acestora.
  Cu o masa totala de 17,6 tone, carcasa blindata autoportanta, din placi blindate de otel, etansa la apa si praf, motor pe motorina de 400 CP, MEDEVAC MLI 84 poate transporta 2 raniti pe targile pliante standard si 2-3 raniti în pozitie semisezând pe banca amovibila.
  Masina este dotata cu targi pliante standard pentru evacuarea ranitilor, saltea vacumatica cu pompa pentru traumatisme la nivelul coloanei vertebrale, defibrilator semiautomat pentru acordarea primului ajutor în caz de stop cardio - respirator, truse de resuscitare rapida si de prim ajutor pentru echipaj, precum si aspirator chirurgical electric portabil si instalatie de oxigen fixa.

  Caracteristici tehnico-tactice:

  • masa totala: 17.100 kg;
  • raza de actiune: 500 km.;
  • viteza maxima: 70 km/h;
  • armament principal: tun KBA; lansator rachete - racheta generatia 3+ (in prezent MALIUTKA); mitraliera PKT;
  • viteza de deplasare pe apa: 10 km/h.

 

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea