Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

HMMWV M-1113

 Vehiculul pe roti multirol de mare mobilitate cu un design revolutionar, HUMVEE-ul M1113 intrat în dotarea fortelor pentru operatii speciale.
 Masina de lupta este de tip usor, cu grad mare de mobilitate. Este echipata cu un motor puternic pe motorina, cu transmisie automata.
 HUMVEE-urile se deplaseaza pe toate categoriile de drumuri, în toate tipurile de teren, de la jungla la desert, în orice conditii de vreme si temperatura, având o eficienta deosebita în teren accidentat. Se remarca prin durabilitate, mobilitate, eficienta si o geometrie unica, putând actiona pentru perioade lungi de timp cu o minima mentenanta.
 Blindajul este din kevlar capabil sa reziste la exploziile dispozitivelor electronice improvizate si armamentului de infanterie de calibru mic. Lungimea autovehicolului este de 5 m, înaltimea de 1,93 m si latimea de 2,12 m. Greutatea totala a autovehiculului este de 5216 kg avînd o sarcina utila de 2313 kg.
 Are o putere de foc sporita. Pe HMMWV M-1113 se pot monta mitraliere de calibre diferite specifice misiunilor pe care le au de îndeplinit.
 În acest vehicul pot fi transportati 4 militari echipati de lupta.
 Este fabricat în SUA. A intrat în productie în anul 1995.